söndag 5 september 2010

Bizness

Polisverksamhet i sin nuvarande roll verkar vara ett passerat stadium, bättre lämpad som underlag för deckare, tv-program och andra moderna sagor.
Kändisspalter används som spaningsunderlag. Ingen rök utan eld verkar vara något som vissa poliser har som rättesnöre. Rent skvaller lyfts till halvsanningar som senare befästs till sanningar i en polisrapport.
Spaningsregister grundar sej på ryktesflora i pundarkretsar och fyllesnack på krogen. Man jagar mopedtjuvar iklädda skottsäkra västar, beväpnade med kpistar och andra automatvapen. Egentlig brottsbekämpning existerar egentligen inte när all spaning kommer via informatörsverksamhet. Massor av dessa informatörer är drogberoende och rapporterar därför gärna lite extra när de kan. Själva kan de därför hålla på med småbrottslighet utan påföljd. Om de åker fast blir de släppta utan åtgärd.
Blir man oskyldigt gripen för något brott finns det risk att man är misstänkt livet ut via informella spaningsregister hos enskilda poliser där det aldrig rensas.
Omvänd bevisföring verkar gälla eftersom många får sina domar redan i pressens löpsedlar som sedan blir underlag för en juridisk dom.
Att även HD springer ärenden åt karteller samtidigt som den svenska regeringen och politiker blundar och förskrämt tittar åt annat håll kommer inte som någon överraskning. Det är lugnare att bedriva en valrörelse om arbete och pensioner än att städa upp på sin egen bakgård där sopor samlats upp under de senaste femton åren.
All utveckling i den svenska kriminella sfären kan statistiskt relateras till utvecklingen USA där 5% av världens befolkning använder 66% av världens illegala droger. Kriminaliteten finns till 90% i distributionsledet, inte i förbrukareledet eller produktionsledet i ursprungsländer.
Med facit i hand kan man se på utvecklingen av mord i till exempel mexikanska Juarez, i turistorten Acapulco eller den politiska utvecklingen i delstater som Quintana Roo. Snittet ligger på cirka 10 mord per dygn i städer av Stockholms storlek. Presidenten har kallat in militär för att försöka kontrollera läget där karteller slåss om distributionen till USA.
Eftersom även amerikanska medborgare blir avrättade har både FBI och DEA tillkallats. Dessa myndigheter är en förlängd arm av det demokratiska USA. De kommer att agera som duktiga idioter tillsammans med de mexikanska kollegerna vid en militär intervention som troligtvis är nära förestående och därmed sprids till Centralamerika.
Irak och Afghanistan är redan ockuperat. I Afghanistan har kolonisatörer under ett antal decennier fyllt fickorna med heroinpengar samtidigt som de bombat landet till stenåldern. Detta projekt påbörjades redan på 1800 talet med engelsmännen i spetsen, då med opiumhandel.
Droger används idag både som medel för att passivisera en befolkning och som anledning till intervenering.

På hösten 2006 gjorde polsk tull ett beslag på ett större parti kokain avsett att föras in i EU via Göteborgs hamn. Brister i logistik gjorde att partiet hamnade på avvägar.
Införseln av 4600 kg var planerad sedan länge och ingick i en avsevärt större operation som omfattade mera än de nordiska länderna. De svenska myndigheterna blundar med allt vad de har för att slippa ta tag i ett allt större problem som närmar sej. Det är ju lättare att utbilda poliser att till få folk att hålla hastigheten än att lära ut självständigt tänkande. Frågan är om det är bättre i grannländerna eller övriga EU.
Den internationella delen i det beskrivna fortsätter så länge politiker, tjänstemän och poliser uppträder med skygglappar eller har en vinstandel i affärerna. Planerna med upprättandet av Göteborg och Kalmar som distributionscentraler för kokain hade blivit ödesdigert för landet Sverige och i förlängningen även för grannländerna. Omförpackningsprojektet i Kalmar gick i konkurs med bravur ett år senare i brist på råvara.
Efter ett beslag i Karibien på 1400 kg kokain med svensk anknytning i augusti 2010 har beslaget på 4600 kg från 2006 plötsligt krympt till 1100 kg i svensk pudelpress. Om resterande del av partiet kommit ut på marknaden kan man väl med fog påstå att även polska och andra myndigheter på EU nivå är upp över öronen inblandade i affären.

Ursprunget finns att finna i de kriminella nätverk som jobbar under NATOs beskydd i form av organiserad brottslighet. Politiker och tjänstemän som har mod och möjlighet att föra ett motstånd mot dessa krafter blir dessvärre kontinuerligt eliminerade av underrättelsetjänster som agerar som en stat i staten. Amerikansk och europeisk etablerad press beskriver akuta naturkatastrofer i andra världsdelar istället för att väcka folklig opinion mot denna verksamhet som kommer att bli det definitivt största enskilda problemet för demokratier i modern tid om ingenting radikalt görs.

Inga kommentarer: